elvetia

Descopera Elvetia-Franta-Italia

elvetia

Descopera Elvetia-Franta-Italia

Va oferim in cele ce urmeaza un traseu complet insotiit de toate detaliile pentru a descoperi intr-un circuit unic Elevetia-Franta-Italia

Ziua 0

– 14.06.19 (vineri) plecare din Cluj

Ziua 1

– 15.06.19 – pe drum spre Elvetia (1550 km / 20h)

Ziua 2, 3, 4

– 16.06.19 – 18.06.19 Elvetia (300 km / 6h): țara marmotelor, țara lui Heidi, țara lacurilor şi a vacilor

 

 1. LUCERNA

 1. Chapel Bridge and Water Tower

 1. Musegg Wall

 

 1. Muntele Titlis

 

 1. INTERLAKEN

 

 1. Harder Kulm

 • LEUKERBAD THERME

Spoil yourself in the 10 thermal baths (from 28°C to 43°C) and treat yourself to the wide range of spa facilities at the Leukerbad Therme in Leukerbad (1,400 m above sea level).

 

  

 1. LAUSANNE, LACUL GENEVA

 

 1. Lavaux vineyards- drumul dintre Vevey si Lausanne este superb. Aici se afla zona numita Lavaux, care este Patrimoniu UNESCOpentru ca adaposteste niste vii foarte vechi si foarte fotogenice. Iar toata lumea vine aici ca sa cumpere si sa deguste vin elvetian si pentru a se plimba toamna pe dealurile impanzite de vita de vie. Probabil cunoasteti peisajele din Asia cu plantatiile de orez care se intind pe deal in trepte. Cam asa e si cu vita de vie aici.

 

 1. L’espace Chocolat

 

 1. Pinte Besson- Lausanne’s oldest restaurant- cured meat followed by a classic cheese fondue and swiss meringues for dessert

 

 1. Sauvabelin tower

 

 1. Esplanada Montbenon- ofera panorama asupra lacului Geneva si a Alpilor

 

 Ziua 5

– 19.06.19 – pe drum + Valea Loirei (Lausanne-Blois / 560 km / 8h)

 

Ziua 6

–  20.06.19 – Valea Loirei (120 km / 3h)

 1. LE CHATEAU DU CHAMBORD – splendoarea coroanei franceze, al doilea ca marime din Franta, dupa Versailles

In anul 1519 a inceput constructia celui mai vast castel de pe Valea Loarei. Francisc I a vrut sa construiasca un simbol nepieritor al coroanei franceze: un castel cu 440 de camere, cu un domeniu de 5500 hectare plin cu animale salbatice, inconjurat cu un zid de 32 km. 

  

 1. LE CHATEAU ROYAL DE BLOIS- Resedinta preferata a regilor francezi din perioada

Renasterii, castelul sintetizeaza de fapt intreaga istorie si arhitectura a castelelor de pe Loira. Am citit ca aici, seara-de-seara din aprilie si pana la sfarsitul lunii octombrie, se organizeaza un spectacol de lumina si sunet – Spectacle son et lumière.

 1. LE DOMAIN REGIONAL DE CHAUMONT SUR LOIRE– mic colt de paradis care este castelul, dar mai ales gradina Chaumont-sur-Loire. In timpul sezonului (aprilie – sfarsit de octombrie) aici are loc Festival Internationaldes Jardins – festivalul international al parcurilor.

 

 1. LE CHATEAU ROYAL D’AMBOISE– Recunoscut pentru privelistea sa superba asupra Vaii Loirei, pentru ca se afla la o altitudine considerabila fata de rau, Castelul d’Amboise a fost resedinta regala si include o colectie impresionanta de mobilier gotic si renascentist. Aici isi doarme somnul de veci Leonardo da Vinci.

 1. LE CHATEAU DU CLOS LUCE ET PARC LEONARDO DA VINCI–  ultimul domiciliu al lui Leonardo da Vinci, locul unde artistul, la invitatia regelui francez François I, a trait ultimele trei decenii din viata sa si s-a dedicat finalizarii experimentelor lui.

5.LE CHATEAU DE CHENONCEAU- Fiind inconjurat de padure si beneficiind de frumusetea raului Cher, castelul Chenonceaueste astazi al doilea cel mai vizitat castel din Franta. Si nici nu este de mirare! Gratia lui este inconfundabila si se datoreaza reprezentantelor sexului frumos care au asistat la construirea lui.

 

Totul a inceput in anul 1513 cand sotia unuia dintre bancherii lui Francisc I, rege al Frantei la acea vreme, a decis dispunerea cladirilor si a scarilor. Aceasta se numea Caterina Briconnet si timp de 8 ani a supravegheat indeaproape constructia castelului ce avea ca mai tarziu, in anul 1547, sa fie daruit de catre Henric al II-lea celei mai frumoase femei pe care a avut-o Franta: Diana de Poitiers. Aceasta, rivala Caterinei de Medici, amanta regelui Henric al II-lea si adevarata conducatoare a Frantei, a adaugat gradina si a unit printr-un pod malurile raului. Totusi, dupa moartea prematura a regelui, castelul Chenonceau i-a fost confiscat Dianei de Poitiers, locul ei aici fiind luat de Caterina de Medici care a proiectat gradina si a adaugat podului o galerie pe doua niveluri. Doua secole mai tarziu, in anul 1782, Madame Dupin, mare iubitoare de literatura si bunica scriitoarei si feministei franceze care a scris sub pseudonimul George Sand, intra in posesia castelului. Astfel, Castelul Chenonceau incepe sa fie astfel frecventat de marii artisti ai vremii, fapt ce contribuie la crutarea lui in timpul Revolutiei Franceze.

 

6.CHATEAU ET JARDINS VILLANDRY- castelul cu cea mai frumoasa gradina din regiune

 

 

Ziua 7

– 21.06.19 – pe drum (Valea Loirei – Cannes, 950 km / 11h)

Ziua 8

– 22.06.19 (Canes si Nisa)

 1. Cannes

 

 1. Cap d’Antibes

 1. Nisa – capitala Coastei de Azur (plaja)

Ziua 9, 10

– 23.06.19 – 24.06.19 (Monte Carlo si plaja Menton, drum Milano, 300km / 5h)

 1. Monte Carlo

 

 1. Menton – plaja

 

 

 

Ziua 11

– 25.06.19 Milano, drum Caorle (300 km / 5h)

 

 1. Domul din Milano

2. Galeria Vittorio Emanuele

 

 

 1. Serravalle designer outlet

 

Ziua 12

– 26.06.19 Caorle

 1. Caorle – plaja

Camping Centro Vacanze Pra Delle Torri

 

Ziua 13

– 27.06.19 drum Cluj-Napoca (1200 km / 16h)

 

English EN Romanian RO