Header image

Impresii clienti

Impresii clienti

Am facut tot felul de excursii. Cort. Cabana. All inclusive. Road trip cu gasca. In luna aprilie 2018 m-am gandit ca ar fi probabil interesant sa incercam si o excursie cu un Camper. Zis si facut. Am luat site-urile de inchirieri campere din Romania la rand. Cereri de oferte. Am primit 4-5 oferte din alte zone alte tarii.

Daca as gasi una la Cluj…. Gasesc pe Facebook o pagina…. Campermania – o altfel de vacanta…in Cluj. Suna bine, cerem oferta. 10% mai putin decat cea mai buna oferta pe care o primisem. Aceeasi perioada, acelasi numar de zile. Iau prietenii si mergem sa vedem Camperul. O gasim pe doamna Maria. In 5 minute am fost convinsi ca de acolo vom inchiria. Si nu doar pentru faptul ca doamna Maria este pasionata de excursiile cu Camperul si i se vedea in ochi incantarea ci si pentru faptul ca masina arata extraordinar de bine si nu ne imaginasem ca in cativa metri patrati poti sa pui tot ceea ce e necesar intr-o vacanta.

Noi urma sa fim un grup de 6 adulti. Ni s-a parut cinstit din partea d-nei Maria ca ne-a spus de la inceput ca in 6 adulti va fi greu daca nu ne sincronizam si nu ne intelegem foarte bine.

Cum te organizezi in 6 persoane pe 12 mp? Stabilesti cateva reguli de bun simt si respecti cu sfiintenie regula: “suntem 6 oameni diferiti, avem opinii diferite, dar am venit sa ne simtim toti bine. Inainte sa te certi sau sa ridici tonul ai obligatia de a face 10 genoflexiuni/flotari si de a zice de 7 ori in gand “nu-mi bat capul cu prostii”.

La sfarsitul lunii august am luat Camperul. Am avut parte de un instructaj de mai bine de o ora, in care am aflat tot ce am avut nevoie sa stim, nu am intalnit in cele 10 zile nici o situatie care sa nu ne fi fost prezentata (a durat mai bine de o ora pentru ca la noi era prima daca cand urcam intr-un Camper).

Si cum e cu “autorulota”? ei… e de departe cea mai frumoasa excursie pe care am facut-o vreodata. Pentru ceea ce am vizitat? Nu…. Pentru libertate. Pentru ca nu: “trebuie sa ajungem la check in pana la ora 18”, “am uitat ochelarii in camera de hotel”, “am primit o camera cu vedere spre ceva sere”.

Nu trebuie sa ajungi nicaieri. E frumos locul asta? Trage pe dreapta. Vrei sa vezi marea dimineata, parcheaza cu geamul spre mare.

Noi am facut 5200 km, astfel am fost destul de mult timp in mers. Nu se compara experienta cu 5200 km cu masina. Nu veti avea picioarele umflate de la stat jos. Soferul conduce, pasagerii in spate, in “living room”, joaca carti, citesc, beau o bere, merg la baie, dorm in pat (ar cam trebui sa stati pe scaune, dar nimeni nu face asta mai mult de primele 2-3 ore din excursie si in plus nimeni nu verifica).

Comuniatea lor, a Camperilor, din care intamplator am facut si noi parte 10 zile, e tare amabila. Soferii se saluta in mers, in campinguri ti se ofera ajutorul daca nu stii ceva. Comunitate amabila, nu invaziva. Mai mult, ni s-a intamplat sa ni se faca cu mana prietenos inclusiv de catre politie …in Elvetia.

Europa de vest dispune de un numar impresionant de campinguri, foarte dotate, curate si la preturi decente. In general preturile pe care le vedeti afisate sunt pentru masina + 2 persoane, celelalte persoane platesc extra. Pentru noi 6 pretul mediu a fost de 45 euro/zi de campare. Cu ce poate fi dotat un camping? Pe langa “parcelele” de campare cu curent electric, pe langa dusuri, bai, magazine…asa cate un Aquapark.

Camperul inchiriat de noi avea si suport pentru biciclete. Daca va decideti sa inchiriati unul, luati bicicletele cu voi…inca un plus pentru libertatea de miscare. Cum se conduce ditamai magaoaia de 7 m lungime si 3,3 m inaltime? Ei…eu sunt fata si… e usor. E chiar mai interesant decat cu un autoturism mic. Curbele se iau ceva mai larg, viteza la vant ceva mai mica, atentie la limitatoarele de inaltime si…atat. Drumuri bune!

Ce mai au vesticii? Locuri, muuulte, in care poti sa golesti apa si sa pui alta apa in rezervoare.

Cat costa? In general nimic. Costurile… aprox 45 euro pe camping/zi. nu e necesar sa ramai in fiecare noapte in camping. Autorulota are autonomie destul de mare, noi am stat 4 nopti din 10 in campinguri. Atat timp cat nu scoti terasa, scaunele si gratarele, poti sa ramai aproape in orice parcare sau pe marginea unui rau/lac, va amintiti? Libertate..alegi unde sa stai. Combustibilul in medie 10-12 litri/100 km. Taxele de drum/autostrada – la fel ca la autoturismele normale. Alte costuri? Nu sunt. Am mancat ce am vrut si inafara de paine poti sa iti iei totul de acasa. Frigiderul dispune de spatiu generos de depozitare. La fel si cala in care noi, pe langa mancare si bagajele noaste am mai pus si 2 biciclete pliabile si mai era muuult loc. Aragazul are 3 ochiuri, iar noi am gatit tot ce aveam pofta sa mancam.

Nu ratati o astfel de vacanta. Cu Campermania – o altfel de vacanta! Macar odata in viata! Desi sincer ma indoiesc ca daca ai mers odata veti rezista tentatiei de a merge inca odata…si inca odata.

Noi mergem in iarna si de doua ori anul viitor, asa ca nu va ingesuiti sa “ne” luati autorulota. Totusi, puteti sa le luati pe celelalte, d-na Maria mai are inca doua!

auto-rulota-cluj
Maria.M
Client
English EN Romanian RO