Header image

Utile

Utile

Sfaturi utile pentru calatorie :

 • masina este de obicei  pana in 3500kg incarcare maxina, astfel sa se poata conduce de catre posesorii de carnet de conducere cu categoria B.
 • pentru soferii de “masini mici” nu e complicat, doar ca trebuie tinut cont de dimensiunile mai mari (inaltime, lungime. latime), adica mare atentie la:
  – poduri/pasaje
  – viraje
  – plimbarea pe stradute
 • intrarea in zone centrale cu limitare de gabarit

Mersul cu spatele este de preferat sa il evitati. Toate autorulotele au camere pentru mers inapoi. Daca tebuie neaparat (la parcarea pe strada sau in camping) recomandarea este sa aveti un ajutor care sa va indrume. ori in spatele masinii, ori in masina la fereastra din spate.

Atentie !

Cat timp masina merge, toata lumea trebuie sa stea pe scaune, si toate usile/sertarele sa fie blocate, deschiderea acestora putand provoca accidente. deasemenea nu lasati obiecte ce pot aluneca in timpul mersului neasigurate!

Autorulota are  2 rezervoare cu apa

 • unul cu apa potabila ce trebuie umplut de cate ori este posibil. Alimentarea cu apa se face de cele mai multe ori de la statii speciale din parcari sau campinguri, contra cost 1-3 Eur.
 • unul care aduna apa menajera, care trebuie golit de cate ori este posibil. panoul de comanda are indicatori cu starea rezervoarelor.

Sfaturi extra:

 • pentru alimentarea cu apa este nevoie de un furtun care de obicei nu e asigurat de masina. un furtun de 2m in bagaj eventual si cu un adaptor de robinet (1/2? sau 3/4?) este binevenit.

De documentat/intrebat daca in tara destinatie ai voie sa golesti apa in canalizarea de strada.

– rulota are un rezervor dedicat toaletei. acest rezervor trebuie golit doar in spatii special amenajate. de obicei si plateste separat pentru accesul la acestea. la golire sunt necesare pastile/gel special de pus inainte de folosire. panoul de comanda are un indicator pentru starea acestui rezervor.

Alte sfaturi

 • Pastrati o punga pe post de manusa sa o folositi la golirea acestui rezervor.
 • Cu mentenanta facuta complet, autorulota are o autonomie de 1-2 zile. astfel puteti sa nu disperati ca nu gasiti loc in camping, sau oboseala vrea in parcare. pe autostrada e binevenita o parcare/benzinarie dupa cateva ore de drum.
English EN Romanian RO